Groot Brittannië

Bedrijf Taylor's Bulbs, Holbeach, UK

Over het bedrijf

Bestaat sinds

1919

Veebezetting

-

Medewerkers

65 medewerkers in de bloemen- en bloembollenproductie

12 vast aangestelde krachten in de landbouw

250 – 300 uitzendkrachten in de oogsttijd van de bloemen.

Landbouwgrond

800 hectare, waarvan

170 ha bloemen en bloembollen

220 ha tarwe

90 ha aardappelen

90 ha suikerbieten

200 ha groenten

30 ha gras en onbeteelde terreinen

Vruchtwisseling

Bloemen, bloemen, groente, aardappelen, tarwe, groente, tarwe, suikerbieten, tarwe, groente, tarwe

Bodemgesteldheid

Zware klei, aangeslibd land

Neerslaghoeveelheden per jaar

400-450 mm per jaar

In natte jaren tot 700 mm

Machinepark

4 ARES 656 (worden in maart 2015 vervangen door 4 ARION 530)

3 ARION 520

1 ARION 640

1 ARION 630

1 AXION 950 (demomachine)

„Ik ben graag buiten en heb het geluk mijn eigen baas te zijn, wat niet velen is gegund."

 

Sam Taylor is het liefste op zijn land. „Ik ben graag in de buitenlucht en heb het geluk mijn eigen baas te zijn, wat niet velen is gegund."Daarom is hij blij over zijn besluit, het bedrijf, ondanks alle scepsis van buitenaf, te hebben overgenomen. En hij heeft een duidelijk doel: „In Engeland zegt men graag: De eerste generatie start de onderneming, de tweede bouwt het op en de derde verpest het." Maar bij Taylor's Bulb is het toch anders verlopen, wij zijn de vierde generatie", zegt hij lachend. Zij grote wens is, dat ook de vijfde generatie het bedrijf zal overnemen.

 

Om te slagen, letten de neven vooral op twee zaken: tevreden medewerkers en een hoge kwaliteit van de producten. „Onze mensen zijn zeer belangrijk voor ons, zonder hen zouden we geen oogst verkopen. Het is onze taak ervoor te zorgen, dat ze hier tevreden zijn", daarvan is Sam Taylor overtuigd. Daarom concentreren hij en zijn neef zich op ondersteuning en ontwikkeling, o.a. met het programma „Investors in People (IIP)", waarvan de kwaliteitsnormen door Taylor's Bulbs  consequent worden opgevolgd en waarvoor het bedrijf om de twee jaar wordt gecontroleerd.

„De chauffeurs moeten zich prettig voelen. Dat is hun kantoor, hun werkplek is de tractor waarmee ze de hele dag onderweg zijn."

 

Om de voldoen aan de veelzijdige en soms speciale wensen van het bedrijf, hebben we eerste klas machines nodig, waarop men kan vertrouwen. „De chauffeurs moeten zich prettig voelen. Dat is hun kantoor, hun kantoor is de tractor, waarmee de jongens de gehele dag onderweg zijn. Wij oogsten tenslotte 11 maanden per jaar." zegt Sam Taylor. Kort na de overname van het bedrijf heeft hij het merendeel van de machines ingeruild. Oorspronkelijk had men voor Renault tractoren gekozen. „Met onze vorige leverancier waren we niet meer tevreden, dan heb ik onze mensen gevraagd, wat ze graag zouden uitproberen en zij wilden weer Renault hebben. Maar toen heeft CLAAS Renault gekocht en wij zijn tot nu toe bij CLAAS gebleven. Vooral omdat mijn mensen er graag mee werken en omdat de service zeer belangrijk is. Want wanneer er toch iets gebeurt, dan moet het snel verholpen worden", zo omschrijft Sam Taylor zijn criteria.

 

Ook de kwaliteit van de producten, die hun boerderij verlaten is voor de neven uiterst belangrijk. „Slechte kwaliteit wordt een keer gekocht en dan nooit meer. In ons geval staat kwaliteit boven kwantiteit", zegt Sam Taylor. Dit geldt ook voor de achtergrond over zijn visie op de toekomst: „Ik ben niet van plan de maximale opbrengst eruit te halen en gelijktijdig de basis van het bedrijf te ruïneren. In plaats daarvan wil ik er voor zorgen, dat iedereen er goed van kan leven en wij land in een goede conditie achterlaten zoals we het gekregen hebben. Dan kunnen we het bedrijf ook aan de vijfde generatie doorgeven en zij kunnen er zich in hun levensonderhoud mee voorzien."


Fotogalerij