Franța

Jean Fréon Élagage, Franța

Despre afacere

Fondat în

1967

Angajați

Aproape 100 de persoane, inclusiv 5 la fermă

Șeptel

100 de vaci de lapte

Suprafață de teren cultivată

550 de hectare de teren arabil

300 de hectare de pășune

Rotaţia culturilor

Grâu, rapiţă, ovăz, porumb

Tipul de sol

Nămol

30% sol argilos-calcaros cu silex

Cantitatea de precipitaţii anuale

800 - 900 mm

Utilaje agricole

200 de utilaje, dintre care 97 sunt tractoare CLAAS

Despre Franţa

Populaţie

Aprox. 64 de milioane

Suprafaţă

Aprox. 55,4 milioane de hectare

Suprafață de teren cultivată

Aprox. 27,3 milioane de hectare

Numărul de ferme

Aprox. 520.000

Dimensiunea medie a unei ferme

Aprox. 52 de hectare

„Îmi place să pornesc la drum şi să câștig contracte noi.”

 

Deşi îi place agricultura, pentru că iubeşte natura şi pădurile, Jean Fréon îşi petrece majoritatea timpului conducând prin toată Franţa. Conduce aproximativ 150.000 de kilometri pe an pentru a vizita clienţii şi a obţine contracte noi. Serviciile oferite de compania sa, Jean Fréon Élagage, includ tăierea copacilor şi lucrări de curăţare a terenului, cultivare, cosire şi îngrijirea copacilor de pe marginea drumurilor şi autostrăzilor, din păduri şi parcuri, pe terenuri folosite de armată, aparținând companiei feroviare franceze (SNCF). De asemenea, efectuează lucrări pentru alte ferme pe bază de contract, inclusiv forare (aprox. 1.000 ha pe an) şi balotare (aprox. 12.000 baloţi dreptunghiulari pe an). În calitate de proprietar al companiei, acesta este responsabil de afacerile comerciale şi de achiziţii, iar entuziasmul său este evident când ne explică: „Toate astea pot fi realizate cu abilităţile şi competenţele noastre. Îmi place să pornesc la drum şi să obţin contracte noi”.

„ Încă apelez la acelaşi furnizor de utilaje cu care am lucrat dintotdeauna, dealerul autorizat CLAAS din Mortagne.”

 

„Bineînţeles că avem şi produse care nu sunt de la CLAAS, deoarece lucrările forestiere sunt mai speciale, complet diferite; dar orice ţine de agricultură este de la CLAAS,” declară Jean Fréon. Adevărul este că afacerea sa s-a dezvoltat în acest mod datorită implicării personale şi unui anumit grad de noroc. „Când mi-am cumpărat primul tractor acum 50 de ani, era încă un dealer Renault. Erau vremuri grele, dar furnizorul a avut încredere în mine. Apoi afacerea a avut din ce în ce mai mult succes şi treptat ne-am dezvoltat. Încă apelez la acelaşi furnizor de utilaje cu care am lucrat dintotdeauna, dealerul autorizat CLAAS din Mortagne.” Nu se pune problema schimbării acestuia. „Vom rămâne cu CLAAS, pentru că primim asistenţă de calitate şi servicii excepţionale. Există o relaţie de încredere între dealer şi noi,” explică Jean Fréon.

 

Celor doi bărbați le place foarte mult ceea ce fac. Pentru ei, recolta este punctul central al muncii lor. Este încununarea a tot ceea ce fac în decursul anului. Jean Fréon explică, rezumând: „Natura dă tonul în domeniul nostru de activitate, aşa că trebuie să ne adaptăm. Nu avem un program, ci doar încredere totală.”


Galerie de imagini


Making of – În culise