Marea Britanie

Taylors Bulbs, Holbeach, Marea Britanie

Numărul străzii

Anul înfiinţării

1919

Informații despre afacere

-

Informații privind suprafața fermei

65 de angajaţi care lucrează la producţia de bulbi şi de flori.

12 angajaţi cu normă întreagă pe partea de agricultură.

250–300 angajaţi temporari în timpul sezonului de recoltare a florilor.

Hectare

800 ha, din care

170 ha pentru creșterea bulbilor şi florilor

220 ha pentru grâu

90 ha pentru cartofi

90 ha pentru sfeclă de zahăr

200 ha pentru legume

30 ha iarbă şi mirişte

Rotaţia culturilor

Bulbi, bulbi, legume, cartofi, grâu, legume, grâu, sfeclă de zahăr, grâu, legume, grâu.

Tipul de sol

Aluvionar

Cantitatea de precipitaţii anuale

400–450 mm/an

În anii cu precipitaţii abundente, până la 700 mm

Utilaje agricole

4 ARES 656 (vor fi înlocuite de 4 tractoare ARION 530, în luna martie a anului 2015)

3 ARION 520

1 ARION 640

1 ARION 630

1 AXION 950 (utilaj folosit la demonstrații agricole)

„Îmi place să-mi petrec timpul în natură și să fiu propriul meu șef.”

 

Lui Sam Taylor îi place cel mai mult atunci când este pe câmp. „Îmi place să petrec timpul în natură şi să fiu propriul meu şef. Nu multă lume are această şansă”, afirmă acesta. Este unul dintre motivele pentru care se declară mulţumit că a luat decizia de a prelua afacerea familiei, în ciuda scepticismului cu care a fost întâmpinat la început. El are un obiectiv clar: „În Anglia este o vorbă: ‘Prima generaţie pune bazele afacerii, a doua generaţie o consolidează, iar cea de-a treia o ruinează’ – însă Taylor’s Bulbs este o excepţie, suntem deja la a patra generaţie”, adaugă acesta râzând. Dorinţa lui este de a lăsa afacerea moştenire celei de-a cincea generaţii.

 

Pentru a se asigura de acest lucru, cei doi veri şi-au stabilit două priorităţi: să aibă angajaţi mulţumiţi şi produse de înaltă calitate. „Angajaţii noştri sunt cei mai importanţi. Fără ei, nu am mai avea ce să vindem”. De aceea, Sam Taylor este convins că este de datoria sa și a vărului său să se asigure că angajaţii lucrează cu plăcere în cadrul companiei. În acest scop, aceştia au adoptat o politică de promovare şi dezvoltare, care include programul „Investors in People” (IIP), ale cărui standarde de calitate sunt implementate constant de Taylor’s Bulbs, compania fiind certificată la fiecare doi ani conform acestor standarde.

„Operatorii utilajelor trebuie să se simtă confortabil. Tractoarele sunt biroul lor, fiind locul în care își petrec toată ziua.”

 

Pentru a îndeplini cerinţele diverse şi, uneori, specializate ale afacerii, este nevoie de utilaje fiabile, de cea mai înaltă calitate. „Operatorii utilajelor trebuie să se simtă confortabil. Tractoarele sunt biroul lor, fiind locul în care îşi petrec toată ziua. Aici, sezonul de recoltat durează 11 luni pe an”, declară Sam Taylor. Acesta a înlocuit majoritatea utilajelor agricole la scurt timp după ce a preluat afacerea. Iniţial, echipa sa a ales tractoarele Renault. „Nu mai eram mulţumiţi de furnizorul anterior, aşa că am întrebat oamenii care lucrează la fermă ce vor să încerce şi ei au ales Renault. Apoi CLAAS a achiziţionat Renault, aşa că am rămas fideli tractoarelor CLAAS. Principalele motive: angajaţilor le place să lucreze cu aceste tractoare, asistenţa rapidă din partea dealerului fiind, de asemenea, extrem de importantă. Dacă ceva se strică, problema trebuie remediată rapid”, descrie el criteriile de alegere a utilajelor.

 

Calitatea produselor recoltate este, de asemenea, extrem de importantă pentru cei doi veri. „Când cumperi ceva de proastă calitate, a doua oară nu o mai faci. Pentru noi, calitatea este mai importantă decât cantitatea”, adaugă acesta. În ceea ce privește viitorul, are aceeși mentalitate : „Nu urmăresc să obţin venituri maxime în raport cu investiţia, dacă acest lucru ar însemna ruinarea fermei. Vreau doar să mă asigur că toată lumea îşi poate câştiga un trai decent aici şi că lăsăm pământul în starea bună în care l-am primit. Astfel, putem transmite ferma mai departe celei de-a cincea generaţii, pentru a-şi câştiga la rândul lor existenţa”.


Galeria de imagini