Olanda

Van Dun, Rutten, Olanda

Despre afacere

Anul înfiinţării

1981

Șeptel

-

Angajați

35

Suprafață de teren cultivată

Prestator de servicii

Rotaţia culturilor

-

Tipul de sol

Amestec de nisip şi argilă

Cantitatea de precipitaţii anuale

800 mm

Utilaje agricole

31 de utilaje autopropulsate, din care 20 combine de recoltat. 25 tractoare, dintre care

3 ARES 679

1 ARION 420

1 ARION 430

3 ARION 530

2 ARION 550

4 ARION 640

1 ARION 650

2 AXION 840

Plus aproximativ 100 de implemente.

Despre Olanda

Populaţie

16,9 milioane de locuitori

Suprafaţă

4,15 milioane de hectare

Suprafață de teren cultivată

1,8 milioane de hectare

Număr de ferme

Aproximativ 72.300

Dimensiunea medie a unei ferme

Aproximativ 26 ha

'' Clienții noștri sunt parte din viața noastră.''

 

„Aici fermele sunt foarte diferite; de aceea, activităţile pe care le facem pentru clienţii noştri variază foarte mult”, declară Kees van Dun. „Loonbedrijf Van Dun BV” este o companie de familie, cu sediul central în Rutten şi are sedii în alte două locaţii: Espel şi Blokzijl, având aproximativ 500 de clienţi de diferite tipuri.

 

Kees van Dun este unul dintre acei oameni de afaceri capabili să recunoască întotdeauna o oportunitate atunci când aceasta se iveşte. Părinţii săi au avut o mică fermă, care a fost apoi preluată de fratele său. După terminarea liceului agricol în 1979, la vârsta de numai 19 ani, acesta a început o mică afacere de spălare a sistemelor de drenaj. Treptat, s-au ivit mai multe oportunităţi de preluare a altor companii, iar acesta a profitat de schimbările din agricultură pentru a-şi dezvolta propria afacere. „Clienţii noştri fac parte din activitatea noastră zilnică. Vedem cum clienţii evoluează şi se dezvoltă, munca alături de aceştia fiind pentru mine o adevărată sursă de inspiraţie”.

"Cel mai tânăr angajat este la fel de important ca cel mai vârstnic."

 

Esenţial pentru acest antreprenor este „crearea unui mediu optim de lucru”. Echipamentele moderne contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv, însă cel mai important este ca toată lumea să fie tratată la fel. Kees van Dun explică: „Cel mai tânăr angajat este la fel de important ca cel mai vechi”. Are încredere în angajaţii săi. Singurul lucru pe care îl aşteaptă în schimb este „capacitatea de a empatiza cu clienţii şi de a fi inventivi”. Angajamentul, deschiderea şi o bună comunicare cu clienţii sunt pentru el extrem de importante.

 

Doi planificatori organizează lucrările operatorilor de utilaje, în principal prin telefon mobil. Prin urmare, pe lângă expertiza tehnică remarcabilă, una dintre competenţele de bază ale companiei este logistica de excepţie. „Utilajele şi operatorii trebuie să fie la locul potrivit la momentul potrivit, adică la clienţi”, subliniază Kees van Dun. Cele mai bune zile sunt cele în care „sunt multe de făcut şi la sfârşitul zilei realizezi că toate au fost bine planificate”. În opinia sa, o treabă excelentă este atunci când clienţii săi consideră că el a făcut o treabă excelentă.


Galerie de imagini


Making of – În culise